Ahvenanmaan kartta

Ahvenanmaan maakunta sijaitsee Itämerellä Ruotsin ja Suomen välillä Lähellä Varsinais-Suomea. Ahvenanmaan maakuntakeskus on Maarianhamina. Ahvenanmaa on ollut autonominen ja demilitarisoitu alue vuodesta 1920 kansainliiton päätöksen vuoksi. Lähes 90 % Ahvenanmaan asukkaista on ruotsinkielisiä.

Ahvenanmaa tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutkia saariston luontoa, mutta alueella on muitakin nähtävyyksiä. Maakunnassa on useita museoita liittyen Ahvenanmaan ja merenkäynnin historiaan, Kastelholman linna ja Bomarsundin linnoituksen raunioita.

Ahvenanmaalla on loistavat mahdollisuudet harrastaa kalastusta. Alue on harvaan asuttu ja myös veneen vuokraaminen on halutessa mahdollista, joten paikan voi löytää helposti.

Ahvenanmaa on Suomen maakunta, joka sijaitsee Itämerellä. Tämä saariryhmä on ainut Suomen maakunnista, jolla on oma itsehallinto. Ahvenanmaan maakunnassa asuu noin 30 400 asukasta. Ahvenanmaa on pirteä ja ainutlaatuinen meren ympäröimä saarimaailma ja siellä voit tutustua merenkulun värittämään kulttuuriin ja kauniiseen luontoon. Saaristo on täynnä kiinnostavia nähtävyyksiä ja se on täydellinen kohde aktiiviselle lomamatkalle. Ahvenanmaan ainoa kaupunki, Maarianhamina on lähes 12 000 asukkaan pikkukaupunki, jossa on väkilukuun nähden paljon museoita, kulttuuria, ravintoloita sekä elämyksiä. Voit myös halutessasi matkata Ahvenanmaan saaristokyliin, jos tykkäät rauhallisesta ja leppoisesta elämänmenosta. Matkatessasi Ahvenanmaalle juhannuksen aikaan pääset liittymään paikallisten juhlatunnelmaan ja saatat päästä todistamaan perinteisen juhannussalkoon pystytystä.