Etelä-Karjalan kartta

Etelä-Karjalan maakunta sijaitsee Kaakkois-Suomessa, aivan Suomen itärajalla. Etelä-Karjalan maakuntakeskus on Lappeenranta, joka on myös Etelä-Karjalan suurin kaupunki. Etelä-Karjala on todella lähellä Etelä-Suomea, joten matka Pääkaupunkiseudulle tai sieltä pois ei kestä liian kauan, vaikka kestääkin useita tunteja. Myös pääsy Venäjälle halutessa olisi mahdollista ja matka Pietariin ei olisi myöskään liian pitkä.

Molemmat Etelä-Karjalan isot keskukset, Lappeenranta ja Imatra, ovat Saimaan rannalla, ja Saimaa onkin alueen selvästi merkittävin nähtävyys. Saimaalle on tarjolla molemmissa kaupungeissa mahdollisuus retkille itse järvelle tai sen ympäristöön. Saimaan järvellä on mahdollista mennä esimerkiksi Saimaan norppien bongaus kierrokselle.

Etelä-Karjala on Suomen maakunta, joka sijaitsee Kaakkois-Suomessa. Maakunta rajautuu pohjoisessa Etelä-Savoon sekä Pohjois-Karjalaan, lännessä Kymenlaaksoon ja idässä Venäjään. Etelä-Karjalan maakunnassa asuu noin 125 800 asukasta. Maakunnan pääkaupunki on Lappeenranta. Etelä-Karjalan seudun monipuolinen luonto sekä kaunis Saimaan järvi houkuttelevat turisteja matkaamaan lomalle Etelä-Karjalaan. Maakunnassa on useita kylpylöitä, jotka majoittavat lukuisia turisteja vuosittain. Sijainti Venäjän rajalla antaa kansainvälistä leimaa ja venäläiset matkailijat rikastuttavat alueen kulttuuria ja hyödyttävät paikallista elinkeinoelämää. Etelä-Karjalassa on toinenkin kaupunki, Imatra, joka tarjoaa kiinnostavia nähtävyyksiä ja viihtyisää kaupunkitunnelmaa. Imatra tunnetaan parhaiten Imatrankoskesta, joka on suosittu nähtävyys Etelä-Karjalassa. Maakunta on suosittu matkakohde erityisesti perheiden keskuudessa, koska Etelä-Karjalassa ei tekeminen lopu kesken.