Etelä-Pohjanmaan kartta

Etelä-Pohjanmaan maakunta sijaitsee lähellä Suomen länsirannikkoa. Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskus on Seinäjoki, joka on myös maakunnan suurin kaupunki. Koska Etelä-Pohjanmaa sijaitsee lähellä länsirannikkoa ja kohtuun etelässä, on ilmasto usein lauha. Talvet eivät ole kovin kylmiä, vaikka mahdollisuus siihenkin on, ja kesät ovat lämpimiä.

Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskus Seinäjoki tarjoaa mahdollisuuden vierailla yhdessä Suomen suurimmista kauppakeskuksista, Ideaparkissa. Seinäjoella järjestetään useita tapahtumia vuosittain, joista merkittävimpiä ovat Tangomarkkinat ja Provinssi.

Etelä-Pohjanmaalla muita nähtävyyksiä ovat Powerpark huvipuisto, Ähtärin eläintarha, Veljekset Keskinen OY- kyläkauppa ja pirunpesä Jalasjärvellä. Pirunpesä on hyvä esimerkki Etelä-Pohjanmaan tarjoamista ulkoilma nähtävyyksistä, joiden lomassa pääse kokemaan myös suomalaista luontoa.

Etelä-Pohjanmaa on Suomen maakunta, joka sijaitsee Länsi-Suomen alueella. Maakunta rajautuu pohjoisessa Keski-Pohjanmaahan, lännessä Pohjanmaahan, idässä Keski-Suomeen sekä etelässä Pirkanmaahan ja Satakuntaan. Etelä-Pohjanmaalla on 18 kuntaa, joista kahdeksan on kaupunkeja. Maakunnassa on vahva kulttuuri-identiteetti ja kauniit lakeusmaisemat houkuttelevat matkailijoita Etelä-Pohjanmaan puhtaaseen luontoon. Etelä-Pohjanmaalta löytyy kaikenlaista tekemistä kaikenikäisille ihmisille. Voit nauttia vuoristoradoista PowerParkissa, shoppailla Keskisen kyläkaupassa, tai viettää liikunnallista lomaa Kuortaneen urheiluopistolla. Maakunnassa sijaitsee myös yksi Suomen suurimmista eläinpuistoista, Ähtärin eläinpuisto. Puistossa on noin 60 erilaista eläinlajia, joista tunnettuja ovat erityisesti pandat ja karhut. Kulttuurin ystäville Etelä-Pohjanmaalta löytyy useita museoita, kuten esimerkiksi Vimpelissä sijaitseva Suomen Pesäpallomuseo, Suksitehdasmuseo sekä Seinäjoen Sairaalamuseo. Matkaa siis Etelä-Pohjanmaan lakeuteen.