Etelä-Savon kartta

Etelä-Savon maakunta sijaitsee lähellä itärajaa, mutta ei aivan koske siihen. Maakunnan keskus on Mikkeli ja se on myös maakunnan suurin kaupunki. Maakunnan suurin vetonaula on Saimaa, joka on Suomen suurin järvi. Sen ympärillä on kauniita maisemia ja lähes koskematonta luontoa.

Etelä-Savon merkittävimmät keskukset ovat Mikkeli, Savonlinna ja Pieksämäki. Mikkeli ja Savonlinna molemmat tarjoavat erilaisia elämyksiä. Mikkelissä itsensä voi löytää Visulahden dinosaurus teemaisesta huvipuistosta ja Savonlinnassa voi päästä seuraamaan kuukauden kestäviä oopperajuhlia yhdessä suomen kauniimmista keskiaikaisista linnoista, Olavin linnassa.

Saimaalla on myös mahdollista päästä retkeilemään joko itse järvelle tai sitten sen ympäristöön. Saimaan rannalla olevista kaupungeista useat tarjoavat esimerkiksi kierroksia, joilla bongataan Saimaan norppia.

Etelä-Savo on maakunta Suomessa, joka sijaitsee Itä-Suomessa. Etelä-Savon maakunnassa asuu noin 131 500 asukasta. Maakunta rajautuu lännessä Keski-Suomeen ja Päijät-Hämeeseen, pohjoisessa Pohjois-Savoon, idässä Pohjois-Karjalaan ja etelässä Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalaan. Etelä-Savossa on 12 kuntaa, joista kolme on kaupunkeja. Maakunta tarjoaa matkailijoille kaunista luontoa, josta voi löytää kiehtovia kaupunkikohteita ja upeita nähtävyyksiä. Etelä-Savo onkin Suomen järvisin maa. Maakunnan suosituimpia nähtävyyksiä ovat Olavinlinna, Linnansaaren kansallispuisto sekä Suomen Metsämuseo. Etelä-Savon maakuntakeskuksena toimii maakunnan isoin kaupunki Mikkeli, jossa sijaitsee Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu. Liikunta ja urheilu on suuri osa Etelä-Savolaisten elämää ja maakunnasta löytyykin useita korkeatasoisia urheiluseuroja. Esimerkiksi Mikkelin Jukurit pelaavat jääkiekkoa miesten SM-liigassa.