Etelä-Savon kartta

Etelä-Savo, itäisen Suomen helmi, kutsuu matkailijoita kiehtovaan ympäristöönsä, jossa maakunnan keskus Mikkeli loistaa sekä luontonsa että kulttuurinsa voimalla. Saimaa, Suomen suurin järvi, lepää alueen sydämessä, ympäröiden sen kuvankauniilla maisemilla ja melkein koskemattomalla luonnolla.

Mikkelin ohella merkittäviä kohteita ovat Savonlinna ja Pieksämäki, jotka tarjoavat kävijöilleen omaleimaiset kokemukset ja nähtävyydet. Mikkeli lumoaa kävijät Visulahden dinosaurus-teemapuistolla, kun taas Savonlinnan historiallinen Olavinlinna kätkee sisäänsä kuuluisat, kuukauden mittaiset oopperajuhlat.

Saimaa tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä niin järven aalloilla kuin sen rannikon maisemissakin. Monet rannikkokaupungeista järjestävät opastettuja kierroksia, joissa voi bongata harvinaisia Saimaan norppia ja nauttia järvimaisemasta.

Vaikka Etelä-Savo sijaitsee itäisessä Suomessa ja sen asukasluku hipoa 131 500 henkeä, se on lähellä sydäntä monille suomalaisille ja matkailijoille. Rajautuen useaan muuhun maakuntaan, Etelä-Savo muodostaa mosaikin kulttuurista, luonnosta ja perinteistä. 12 kuntaa, joista kolme on kaupunkia, muodostavat alueen, joka yhdistää upean luonnon, kiehtovat kaupungit ja historialliset nähtävyydet, kuten Olavinlinnan ja Linnansaaren kansallispuiston, saman matkakohteen alle.

Koskematon luonto yhdistyy Etelä-Savossa aktiiviseen elämäntapaan ja monipuolisiin liikuntamahdollisuuksiin. Esimerkiksi jääkiekkojoukkue Mikkelin Jukurit edustaa aluetta miesten SM-liigassa, tuoden yhteen paikallisyhteisön ja liikunnan riemun.