Euroopan kartta

Eurooppa on maanosa, joka sijaitsee pohjoisella pallonpuoliskolla ja suurimmaksi osaksi itäisellä pallonpuoliskolla. Euroopassa luonto vaihtelee suuresti Välimeren lämpimistä aurinkorannoista karuihin jäämeren ikiroutaisiin sammalikkoihin. Korkeita vuoria löytyy ympäri Eurooppa, mutta korkeimmat löytyvät Keski-Euroopasta Italian, Ranskan, Sveitsin, Itävallan ja Saksan alueelta. Pohjois- ja Itä-Eurooppa tarjoaa myös mahdollisuuksia nautiskella korkeista hupuista, mutta ennen kaikkea tarjoavat koskematonta kaunista luontoa.

Parasta Euroopan tarjontaa ovat silti suuret kaupungit, kuten Lontoo, Pariisi, Rooma ja Berliini, jotka huokuvat kulttuuria ja koko maailma historiaa. Eurooppa tarjoaa myös merkittäviä tapahtumia, kuten maailmanlaajuisesti seurattu musiikkikilpailu Euroviisut, jota useimmissa maissa edeltää maan oma karsintakilpailu edustajan löytämiseksi. Kulttuuria Euroopasta löytyy monenlaista, joten löydät varmasti sen mistä olet kiinnostunut. Vaikka kaupungit ovat historiallisesti merkittäviä, niistä löytää yllin kyllin modernia kulttuuria sinun kiinnostuksesi mukaan.

Eurooppa on usean kulttuurinalan keskipiste. Esimerkiksi muoti- ja taideala ovat erittäin merkittäviä suurissa länsieurooppalaisissa kaupungeissa. Eurooppa on myös täynnä historiallisia kohteita antiikin ajasta aivan kylmään sotaan asti. Lähi-historian merkittävät tapahtumat ovat suuresti olleet Eurooppa keskeisiä, esimerkiksi kylmä sota ja molemmat maailmansodat jättivät pysyvän merkin Eurooppaan. Puolassa on mahdollisuus vierailla Auschwitzin keksitysleirillä ja Saksassa Berliinin muurin jäännöksillä. Renessanssi, kolonialismi ja industriaalinen vallankumous ovat myös erittäin hyvin nähtävissä olevia tapahtumia Euroopan tarjoamassa historiassa. Näkyvillä on myös paljon muualta maailmaa tuotua historiaa kolonialismin seurauksena.