Hämeenlinnan kartta

Hämeenlinna, joka levittäytyy useiden järvien syleilyssä Kanta-Hämeen sydämessä, on Suomen vanhin sisämaakaupunki, joka on aikojen saatossa omaksunut merkittävän roolin maan historiassa, aina 1800-luvulle asti. Vaikka kaupungin merkitys on ajan saatossa hieman hiipunut, se toimii edelleen tärkeänä keskuksena alueellaan.

Kaupungin päämäärätön nähtävyys on ehdottomasti Hämeen Linna – muinainen linna rakennettu Ruotsin vallan päivinä, ja se, josta koko kaupunki on perinyt nimensä. Kaupunki on myös kuuluisa säveltäjä Jean Sibeliuksen syntymäpaikkana, joka kutsuu musiikin ystäviä ympäri maailmaa. Muita huomionarvoisia kohteita sisältävät monipuoliset taidemuseot ja historialliset kirkot.

Hämeenlinna on myös isäntänä lukuisille tapahtumille, joista erityisesti Wanaja Festival ja Ämyrock ovat saavuttaneet mainetta musiikkifestivaalien ystävien keskuudessa. Kaupungin tapahtumakalenteri kukoistaa erityisesti musiikin sävelin, mutta tarjoaa myös muita kulttuurielämyksiä.

Urheilun saralla Hämeenlinnan sydän sykkii erityisesti jääkiekolle, ja HPK-joukkue on kohonnut parrasvaloihin voittaen SM-liigan mestaruuden kaksi kertaa. Lisäksi kaupungissa sijaitseva moottorirata tarjoaa mahdollisuuden autourheilun seuraamiseen, tuoden vauhtia ja jännitystä niin paikallisille kuin vierailijoillekin.

Hämeenlinna yhdistelee historiallisuuden, kulttuurin ja urheilun, luoden monimuotoisen ja elinvoimaisen ympäristön niin asukkailleen kuin matkailijoillekin, jotka haluavat tutustua suomalaiseen perinteeseen ja vieraanvaraisuuteen.