Keski-Suomen kartta

Keski-Suomen maakunta sijaitsee nimensä mukaisesti keskellä Suomea. Keski-Suomen maakunnan keskus on Jyväskylä, joka on myös maakunnan suurin kaupunki. Keski-Suomi, kuten monet muutkin maakunnat, on täynnä järviä ja järvet ovat merkittävä osa alueen luontoa.

Keski-Suomen merkittävät keskukset ovat Jyväskylä, Jämsä ja Äänekoski. Näistä ylivoimaisesti merkittävin on Jyväskylä, joka on myös alueen merkittävin kulttuurillinen keskus. Jyväskylä on myös merkittävä yliopistokaupunki.

Keski-Suomen merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat useat järvet ja niitä ympäröivä luonto, mutta Jyväskylässä voi käydä useissa erilaisissa museoissa ja seurata esimerkiksi rallin MM-kisoja. Jämsän Himos on myös merkittävä turistikohde laskettelu mahdollisuuden vuoksi ja kesäisin siellä järjestetään useita musiikkitapahtumia.

Keski-Suomi on maakunta Suomessa, joka sijaitsee nimensä mukaisesti keskellä Suomen eteläpuolta. Maakunnassa asuu noin 272 500 asukasta ja se on Suomen viidenneksi suurin maakunta. Keski-Suomi on kumpuileva ja runsasjärvinen maakunta, joka houkuttelee matkailijat luoksensa. Maakunnassa järjestetään vuosittain paljon tapahtumia ja suosituimmat tapahtumakeskukset ovat Jyväskylä ja Jämsässä sijaitseva Himos. Keski-Suomesta löytyy neljä kansallispuistoa ja kaksi Unescon maailmanperintökohdetta. Maakuntakeskus Jyväskylässä on useita valtakunnallisesti harvinaisia museoita kuten Alvar Aalto –museo, Suomen käsityön museo, Suomen kansallispukumuseo sekä Suomen ilmavoimamuseo. Koko perheen majoituskeskus Peurunka sijaitsee Laukaassa vain noin 20 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Peurungasta ja sen lähiympäristöstä löytyy esimerkiksi kylpylä, frisbeegolfrata sekä jäähalli. Muita Keski-Suomen kaupunkeja ovat Jämsä, Keuruu, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski.