Kymenlaakson kartta

Koilliseen Suomenlahdelta levittäytyvä Kymenlaakso ihastuttaa matkailijoita kahdella vahvalla maakuntakeskuksellaan, Kotkalla ja Kouvolalla, joista jälkimmäinen koreilee maakunnan suurimpana kaupunkina. Kymenlaakso nauttii strategisesta sijainnistaan lähellä Suur-Helsingin metropolialuetta sekä Venäjän rajaa, tarjoten sujuvat yhteydet molempiin suuntiin. Rannikolla, etelän lämmössä sijaitseva maakunta kutsuu nauttimaan verrattain leudoista talvista ja erityisen lämpimistä kesistä.

Kotka, merellinen kaupunki Suomenlahdella, tunnetaan vahvasti teollisuuden ja satamatoiminnan keskuksena, mutta myös rikkaana kulttuurikohteena. Kaupungista löytyy useita käyntikohteita, kuten merikeskus Vellamo monine museoineen sekä arkkitehtuurisesti kiehtova Kotkan kirkko. Kouvolan sisämaan kaupunki puolestaan palkitsee kävijänsä nähtävyyksillä, kuten suositulla Tykkimäen huvipuistolla sekä historiallisilla kirkkorakennuksilla: Pyhän Ristin kirkolla ja keskuskirkolla.

Kymenlaaksoa tutkiessaan matkailija pääsee ihastelemaan Suomenlahden rannikon ainutlaatuista luontoa alueella, joka tarjoaa hieman väljempää asutusta verrattuna Uudenmaan tiiviiseen kaupunkikudokseen.

Kymenlaakso, kauniin Kymijoen mukaan nimetty maakunta Kaakkois-Suomessa, hehkuu luonnonkauneutta ja kulttuurin sykettä ja sen väestö lasketaan noin 160 900 asukkaaseen. Maakunnan suurimmat asutuskeskukset levittäytyvät pitkin Kymijokea, ja se on koti niin lapsiperheiden suosimalle Tykkimäen huvipuistolle kuin historiallisille nähtävyyksille, kuten Suomen merimuseolle Kotkassa ja Sapokan vesipuistolle. Repoveden kansallispuisto tarjoaa pakopaikan kaupungin vilskeestä, kun taas Vaalimaan raja-asema yhdistää Kymenlaakson vilkkaaseen kansainvälisyyteen.

Kymenlaakso kätkee sisäänsä myös historiallisen aarteen: Haminan. Tämä linnoituskaupunki, maakunnan vanhin, tarjoaa kiehtovan katsauksen alueen historiaan, ja yhdessä muiden kohteiden, kuten Salpalinjamuseon ja Kyminlinnan, kanssa, se tekee Kymenlaaksosta historian ystävän unelmakohteen.