Kymenlaakson kartta

Kymenlaakson maakunta sijaitsee Suomenlahden rannikolla, Uudenmaan itäpuolella. Kymenlaaksolla on kaksi maakuntakeskusta, Kotka ja Kouvola, joista Kouvola on maakunnan suurin kaupunki. Kymenlaakson maakunta sijaitsee lähellä Suur-Helsingin aluetta, mutta myös lähellä Venäjän rajaa, joten kulkuyhteydet kumpaankin suuntaan ovat hyvät. Kymenlaakso sijaitsee rannikolla ja etelässä, joten talvet voivat olla vähälumisia ja kohtuun lämpimiä, mutta kesät ovat todella lämpimiä.

Kotka on suurimmaksi osaksi teollisuus- ja satamakaupunki Suomenlahden rannalla, mutta sillä on silti monipuolinen kulttuuri. Kotkasta löytyviä nähtävyyksiä ovat esimerkiksi merikeskus Vellamo, joka sisältää useita museoita, ja Kotkan kirkko. Kouvola sijaitsee sisämaassa ja se tarjoaa enemmän nähtävyyksiä, esimerkiksi huvipuisto Tykkimäki, Pyhän Ristin kirkko ja keskuskirkko.

Kymenlaakso sijainti tarjoaa mahdollisuuden Suomenlahden rannikon luonnon tutkimiseen alueella, jossa asutus on hajaantuneempaa kuin Uudellamaalla.

Kymenlaakso on maakunta Suomessa, joka sijaitsee Kaakkois-Suomessa. Kymenlaakson nimi on peräisin maakunnan läpi virtaavasta Kymijoesta, jonka varrella sijaitsee maakunnan suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaaksossa asuu noin 160 900 asukasta. Maakunnalla on kaksi maakuntakeskusta, Kouvola ja Kotka. Kymenlaakso on täynnä kaunista luontoa sekä kulttuuria ja sen suosituimmat matkakohteet ovat lapsille sopiva Tykkimäen huvipuisto, Kotkassa sijaitseva Suomen merimuseo, Sapokan vesipuisto sekä Repoveden kansallispuisto. Maakunnan monikulttuurillisuutta lisää Vaalimaan raja-asema, joka on vilkkain itärajan rajanylityspaikka Suomessa. Alueen historiaan voi tutustua muun muassa Salpalinjamuseossa, Kyminlinnassa, Langinkosken keisarillisella kalastusmajalla tai UPM Verlan -tehdasmuseossa. Maakuntakeskuksien lisäksi maakunnasta löytyy kolmas kaupunki, Hamina. Se on Kymenlaakson vanhin ja yllättävän kiehtova linnoituskaupunki.