Lapin kartta

Lappi on Suomen suurin ja pohjoisin maakunta. Lappi on tunnettu koskemattomasta luonnostaan, tuntureistaan ja revontulistaan. Suuri osa lapista on napapiirin pohjoispuolella, joten siellä koetaan kesäisin pitkiä yöttömiä jaksoja ja talvisin pitkiä auringottomia pätkiä. Näitä ilmiöitä kutsutaan yöttömäksi yöksi ja kaamokseksi.

Lappi on Suomen maakunnista kaikista kiehtovin turisteille. Lappi tarjoaa hyviä talviurheilu mahdollisuuksia useissa eri kohteissa, kuten Levillä, Sallalla ja Rovaniemellä. Rovaniemi on Lapin maakuntakeskus ja tarjoaa matkailijoille useita nähtävyyksiä, parhaana esimerkkinä on Joulupukki. Lapissa on myös mahdollista tutustua Lapin alkuperäisasukkaiden, Saamelaisten, kulttuuriin.

Lapissa suuret keskukset ovat kaukana toisistaan, joten kulku useaan eri paikkaan voi olla haastavaa. Suuret keskukset kuten Rovaniemi tai Levi (Kittilä) voivat olla parhaat matkakohteet, tarjoten laajimman kokemuksen Lapista.

Lappi on Suomen maakunta, joka sijaitsee Pohjois-Suomessa. Lappi on tuntureiden peittämä alue, joka on pohjoisin, laajin ja harvimmin asuttu maakunta Suomessa. Lapissa asuu noin 176 300 asukasta. Lapin alueella asuu myös Euroopan unionin ainut alkuperäiskansa, saamelaiset. Maakunta on ympärivuotinen matkakohde, johon on hyvät kulkuyhteydet kuljitpa sitten lentäen, junalla, bussilla tai omalla autolla. Lapissa on lukuisia matkailukeskuksia, joista suosituimpia ovat Levin matkailukeskus, Rukan matkailukeskus ja Ylläksen matkailukeskus. Lappi on laskettelijan, hiihtäjän tai muun lumilajin ystävän paratiisi. Maakunnasta löytyy ainutlaatuisen kaunis luonto ja suosituimmat luonnonnähtävyydet ovat Urho Kekkosen kansallispuisto, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto ja Ranuan eläinpuisto, joka on koti arktisen alueen eläimille. Jos haluat viettää taianomaisen ja rentouttavan loman, Lappi on paikka sinulle.