Pirkanmaan kartta

Pirkanmaan maakunta sijaitsee sisämaassa, lähes keskellä Suomea. Pirkanmaan maakuntakeskus on Tampere, joka on yksi Suomen suurimmista kaupungeista ja myös Pirkanmaan suurin kaupunki. Pirkanmaan maisemaan kuuluvat lukuisat järvet ja suuret metsät, mutta myös maatalousalueet ja kaupungit. Kesät ovat Pirkanmaalla lämpimiä ja talvet todennäköisesti tarjoavat miellyttävän talvikokemuksen, vaikka mahdollisuus huonoon talveen on olemassa.

Pirkanmaan selvä kulttuurillinen keskus on Tampere, jolla on suuri historiallinen merkitys ja myös suuri merkitys nykyaikana. Toinen merkittävä kaupunki on Nokia, josta on myös saanut nimensä Nokia yhtiö. Tampereen parhaita nähtävyyksiä ovat huvipuisto Särkänniemi, useat museot ja kauniit kirkot. Tampereella järjestetään myös useita tapahtumia vuosittain, musiikkitapahtumista perinteikkäisiin kulttuuritapahtumiin.

Pirkanmaa on maakunta Suomessa, joka sijaitsee Lounais-Suomessa. Maakunta on täynnä kauniita luonnonnähtävyyksiä, liikuntamahdollisuuksia, kulttuuria sekä ainutlaatuisia kokemuksia. Pirkanmaalla sijaitsevat useat erikoismuseot, kuten Muumimuseo, Postimuseo, Poliisimuseo ja Suomen jääkiekkomuseo. Sanotaankin usein, että Pirkanmaan maaseutukeskus Tampere on Suomen jääkiekkopääkaupunki. Tampere on koti uudelle Nokia Areenalle, jossa järjestetään paljon urheilutapahtumia ja konsertteja. Areenalla pelaa kaksi tamperelaista jääkiekkojoukkuetta, Tappara ja Ilves. Luonnon ystäville maakunnasta löytyy kaksi kansallispuistoa, Seitsemisen kansallispuisto sekä Helvetinjärven kansallispuisto. Nämä kansallispuistot viehättävät monipuolisuudellaan ja ovat suosittuja matkailijoiden keskuudessa. Lapsiperheille sopivia kohteita ovat Särkänniemi, Herra Hakkaraisen talo ja Koiramäki. Maakunnasta löytyy myös paljon pienempiä kaupunkeja ja kuntia, joista löytyy paljon nähtävyyksiä ja tekemistä. Esimerkiksi Mänttä-Vilppulan Serlachius-museot ovat hyvä käyntikohde, joten matkaa siis Pirkanmaalle!