Pirkanmaan kartta

Sijaiten Suomen sydämessä, Pirkanmaan maakunta tarjoaa matkailijoilleen monipuolisen yhdistelmän luonnon kauneutta, kukoistavaa kaupunkielämää ja rikasta kulttuurihistoriaa. Maakunnan keskus, Tampere, loistaa yhtenä Suomen suurimmista ja elinvoimaisimmista kaupungeista, ja se tarjoaa kattavan valikoiman nähtävyyksiä ja tapahtumia.

Pirkanmaan lukuisat järvet ja laajat metsät, sekä sen maatalousalueet ja vireät kaupungit, tarjoavat vierailijoilleen aitoja suomalaisia elämyksiä. Voit nauttia Pirkanmaan lempeistä kesistä ja talven lumoavista maisemista, jotka tarjoavat mahdollisuuksia niin rentoutumiseen kuin seikkailuunkin.

Tampere, alueen kulttuurillinen ja historiallinen sydän, tarjoaa kävijöilleen paitsi muistumia menneisyydestä, myös kukoistavan nykyhetken. Nokian kaupunki, tunnettu maailmalla samannimisestä yrityksestään, on myös osa Pirkanmaan rikasta tarinaa. Tampereen vetonauloihin kuuluvat Särkänniemen huvipuisto, erilaiset museot ja arkkitehtuurisesti upeat kirkot, jotka kaikki yhdessä luovat kaupungin ainutlaatuisen ilmapiirin.

Tampere, joka tunnetaan myös Suomen jääkiekkopääkaupunkina, on Nokia Areenan koti, jossa järjestetään useita urheilutapahtumia ja konsertteja. Kaupungin sydämessä toimivat kaksi jääkiekkojoukkuetta, Tappara ja Ilves, joiden ottelut tuovat paikalliset ja matkailijat yhteen juhlimaan ja kannustamaan.

Mutta Pirkanmaan tarjoamat elämykset eivät rajoitu vain sen suurimpiin kaupunkeihin. Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistot tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden tutustua alueen häikäisevään luontoon ja nauttia raikkaasta suomalaisesta ulkoilmasta. Lisäksi perheille sopivat kohteet, kuten Herra Hakkaraisen talo ja Koiramäki, tarjoavat iloa ja seikkailuja nuoremmillekin matkaajille.

Pirkanmaalta löydät myös joukon viehättäviä pienempiä kaupunkeja ja kuntia, joissa jokaisessa on oma uniikki tarjontansa. Mänttä-Vilppulan Serlachius-museot ovat vain yksi esimerkki alueen kulttuurillisista helmistä. Joten, lähde matkalle Pirkanmaalle ja koe itse tämän lumoavan maakunnan tarjoamat monipuoliset elämykset!