Pohjois-Karjalan kartta

Pohjois-Karjala on Suomen itäisin maakunta. Maakunnan keskus on Joensuu, joka on myös Pohjois-karjalan suurin kaupunki. Pohjois-Karjalan ilmasto on ankara, kesäisin lämpötilat voivat nousta korkeiksi ja talvisin voi olla todella kylmä. Tämä johtuu Pohjois-Karjalan sijainnista sisämaassa. Ilmasto tarjoaa kuitenkin ympäri vuoden kauniin sään ja loistavan mahdollisuuden harrastaa talviurheilua. Luonto on myös todella kaunis Pohjois-Karjalassa ja sen tutkimiseen on tarjolla paljon mahdollisuuksia.

Pohjois-Karjalan mielenkiintoisimmat kaupungit ovat Joensuu, Lieksa ja Kitee. Joensuu on selvästi isoin keskus koko maakunnassa, ja se pystyy myös tarjoamaan kaikista eniten verrattuna muihin kaupunkeihin ja kuntiin. Esimerkiksi iso musiikkitapahtuma Ilosaarirock järjestetään vuosittain Joensuussa.

Pohjois-Karjala on maakunta Suomessa, joka sijaitsee Itä-Suomessa. Pohjois-Karjalassa asuu noin 163 100 ihmistä. Pohjois-Karjala on täynnä kokemuksia, maisemia ja kulttuuria. Pohjois-Karjalan paras nähtävyys on maineikas Koli ja sen kansallismaisema, joka on innoittanut suuria suomalaisia taiteilijoita. Kolia voikin sanoa jopa yhdeksi Suomen parhaista matkakohteista. Pohjois-Karjalasta löytyy paljon tekemistä, kuten koskenlaskua Ruunaan koskilla, telttailua Suomunjärven rannalla tai vanhan jatkosodan aikaisen sotapaikan tutkimista itärajalla. Pohjois-Karjalan paras luontokohde on kenties Patvinsuon kansallispuisto, joka on yksi Suomen kauneimmista suoalueista. Maakunnassa on myös paljon historiallisesti ja kulttuurillisesti tärkeitä kohteita, kuten Outokummun vanha kaivos, joka toimii myös museona, Kiteellä sijaitseva Nightwish-museo sekä Paaterin kirkko, joka on rakennettu hirsistä.