Pohjois-Karjalan kartta

Tervetuloa Pohjois-Karjalaan, Suomen itäisimpään maakuntaan, jossa luonnon rauha ja kulttuurin syke elävät sulassa sovussa. Joensuu, maakunnan sydän ja suurin kaupunki, tarjoaa matkailijoille paitsi monipuolisia palveluita, myös ikkunan alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön.

Vaikka Pohjois-Karjalan ilmasto voi olla haastava, se myös lahjoittaa alueelle neljä selkeää vuodenaikaa, jotka tarjoavat monenmoisia aktiviteetteja. Korkeat kesälämpötilat ja kylmät talvet johtuvat maakunnan sisämaan sijainnista, mutta ne tuovat mukanaan niin aurinkoisia päiviä kuin mahdollisuuksia talviurheiluunkin.

Vieraile Joensuussa, Lieksassa ja Kiteessä, Pohjois-Karjalan helmissä, joista jokaisella on omat ainutlaatuiset vetonaulansa. Joensuu, maakunnan vilkas keskus, isännöi muun muassa kuuluisaa Ilosaarirock-festivaalia ja tarjoaa laajan kirjon muita kulttuuri- ja vapaa-ajan mahdollisuuksia.

Noin 163 100 asukkaan Pohjois-Karjala on täynnä elämyksiä, luonnonkauniita maisemia ja rikasta kulttuuria. Tunnettu Koli ja sen häkellyttävä kansallismaisema ovat inspiroineet lukemattomia taiteilijoita ja ovatkin käymisen arvoinen kohde jokaiselle Suomen matkaajalle.

Lisäksi maakunta tarjoaa runsaasti toimintaa ja nähtävyyksiä, kuten jännittävää koskenlaskua Ruunaan koskilla, rauhaisaa telttailua Suomunjärven rannalla, tai historiallisten sotapaikkojen tutkimista itärajalla. Patvinsuon kansallispuisto, yksi Suomen kauneimmista suoalueista, tarjoaa unohtumattomia luontoelämyksiä.

Pohjois-Karjalan historialliset ja kulttuurikohteet, kuten Outokummun vanha kaivosmuseo, Kiteellä sijaitseva Nightwish-museo ja hirsistä rakennettu Paaterin kirkko, tarjoavat kiinnostavia kertomuksia ja näkökulmia alueen menneisyyteen ja nykyisyyteen.

Tule ja sukella Pohjois-Karjalan monimuotoiseen maailmaan, missä luonto ja kulttuuri tarjoavat loputtomasti uusia kokemuksia ja seikkailuja!