Turun kartta

Turku sijaitsee Suomen lounaisrannikolla Aurajoen rannalla. Turku on suomen vanhin kaupunki ja se toimi myös Suomen pääkaupunkina Ruotsin vallan aikana. Turku on Varsinais-Suomen merkittävin keskus ja on kulttuurin puolesta yksi Suomen merkittävimpiä kaupunkeja. Turku on myös Suomen evankelisluterilaisen uskon pääkaupunki.

Turku on historiallisesti Suomen merkittävin kaupunki ja tarjoaa suuren määrän nähtävyyksiä, jotka kytkeytyvät Ruotsin imperiumin kulta-aikaan. Näistä huomattavampia ovat Turun Linna ja Turun tuomiokirkko ja sen läheisyydessä sijaitsevat rakennukset ja patsaat. Turussa sijaitsee myös useita museoita, liittyen taiteeseen, historiaan, käsityöhön ja musiikkiin.

Kesäisin Turulla on tarjota useita erittäin suosittuja musiikkifestivaaleja, kuten Ruisrock ja Down By The Laituri. Musiikkitarjonta on muutenkin hyvä ympäri vuoden, Turussa on myös halukkaille filharmoninen orkesteri.

Turusta on hyvät kulkuyhteydet Läheisiin kaupunkeihin kuten, Naantali, Rauma, Helsinki ja Tampere. Turun satamasta kulkee myös laivoja Maarianhaminaan ja Tukholmaan.