Uudenmaan kartta

Uusimaa on Suomen suurin maakunta väestön puolesta, ja se sijaitsee Suomenlahden rannalla. Uudenmaan maakuntakeskus on Suomen pääkaupunki Helsinki, joka on myös koko Suomen suurin kaupunki. Uudellamaalla on muitakin isoja ja merkittäviä kaupunkeja, kuten Espoo, Vantaa, Hyvinkää ja Lohja. Vielä ennen vuotta 2011 Uusimaa oli kaksi erillistä maakuntaa.

Uusimaa on Suomalaisen kulttuurin keskipiste, varsinkin sen sisältä löytyvä Suur-Helsingin alue. Helsingissä on suuri määrä nähtävyyksiä ja tapahtumia, mutta myös muut Uudellamaalla sijaitsevat kaupungit sisältävät erityisen paljon mielenkiintoista nähtävää. Esimerkiksi Porvoossa on yksi Suomen kauneimpia vanhoja kaupunkeja ja Lohjalla on yksi Etelä-Suomen suurimpia järviä, jonka rannoilla järjestetään vuosittain useita tapahtumia.

Kulkuyhteydet ovat maakunnasta loistavat kaikkialle maahan, koska siellä sijaitsee Suomen suurin lentokenttä, Helsinki-Vantaan lentokenttä. Myös juna, linja-auto ja normaali auto ovat oivia välineitä Etelä-Suomessa liikkumiseen.