Varsinais-Suomen kartta

Varsinais-Suomen maakunta sijaitsee Lounais-Suomessa Itämeren rannalla. Varsinais-Suomen maakuntakeskus on Turku, yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Varsinais-Suomi on mahdollisesti Suomen historiallisetsi merkittävin maakunta, koska se on Ruotsin vallan aikana ollut Suomen merkittävin alue ja Turku Suomen pääkaupunki. Varsinais-Suomesta on hyvät kulkuyhteydet varsinkin Tampereelle ja Helsinkiin, mutta myös Ahvenanmaalle laivalla.

Turun lisäksi merkittäviä kaupunkeja Varsinais-Suomessa ovat Naantali, Salo, Kaarina, Uusikaupunki ja Parainen. Suuri osa varsinkin historiallisista nähtävyyksistä keskittyy Turkuun, mutta lähellä sijaitsevissa kaupungeissa on mahdollista kokea saaristoa ja sen luontoa. Naantalissa on myös yksi Suomen suosituimmista kohteista, Muumimaailma. Turussa sijaitsevia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Turun taidemuseo, Turun tuomiokirkko ja Aboa Vetus.

Varsinais-Suomi on maakunta Suomessa, joka sijaitsee Saaristomeren saarissa ja rannikolla. Varsinais-Suomessa asuu noin 483 600 asukasta ja se on Suomen kolmanneksi asutuin maakunta. Varsinais-Suomen luontokuvaan kuuluu lehdot, tammimetsät ja Saaristomeri. Maakunnan alueella on kaksi hienoa kansallispuistoa, Saaristomeren- ja Kurjenrahkan kansallispuistot. Varsinais-Suomi on myös tunnettu omasta ruokakulttuuristaan ja tärkeimmät ruuat ovat silakka, varilimppu sekä Turun kuuluisat piispanmunkit. Hyvä käyntikohde ruuan ystäville on Turun kauppahalli, jossa myydään perinteisiä Varsinais-Suomen ruokia. Suosituimpia kulttuuri- ja aktiviteettikohteita Varsinais-Suomessa ovat Turun linna, lapsille tarkoitettu Muumimaailma, Turun tuomiokirkko sekä Bengtskärin majakka. Maakunnassa on paljon hyviä majoituspaikkoja, kuten kylpylähotelli Holiday Club Caribia, joka sopii niin lapsille kuin aikuisillekin.