Varsinais-Suomen kartta

Varsinais-Suomi, tämä Lounais-Suomen helmi, levittäytyy Itämeren rannalle tarjoten silmänkantamattomiin ulottuvia, kauniita maisemia. Maakuntakeskus Turku, yksi Suomen pulskeimmista kaupungeista, ei ainoastaan päästellyt henkeään Ruotsin vallan aikana Suomen merkittävimpänä alueena ja entisenä pääkaupunkina, vaan myös säilyttää yhä vahvan aseman maan kulttuuri- ja talouselämässä. Varsinais-Suomi tarjoaa sujuvat yhteydet Tampereelle, Helsinkiin ja jopa laivalla Ahvenanmaalle, tehdäkseen matkastasi mahdollisimman kätevän.

Turku, Naantali, Salo, Kaarina, Uusikaupunki ja Parainen muodostavat yhdessä Varsinais-Suomen sydämen, jossa historialliset nähtävyydet, kuten Turun tuomiokirkko ja Aboa Vetus, rikastuttavat alueen kulttuurikattausta. Turun ulkopuoleltakin löytyy kuitenkin oma osuutensa maakunnan tarjonnasta: Naantalin Muumimaailma ja saariston luonnonkauneus ovat vain esimerkkejä siitä, mitä lähiympäristön kaupungeilla on matkailijalle tarjota.

Varsinais-Suomi, tämä noin 483 600 asukkaan koti, asettuu mukavasti Saaristomeren saarien ja rannikon syleilyyn, ja se on Suomen kolmanneksi tiheimmän asutuksen omaava maakunta. Lehdot, tammimetsät ja kimalteleva Saaristomeri ovat osa Varsinais-Suomen idyllistä luontokuvastoa, johon voit sukeltaa tutkimusmatkalle Saaristomeren ja Kurjenrahkan kansallispuistoihin.

Maakunnan erottuva ruokakulttuuri, jossa silakka, varilimppu ja legendaariset Turun piispanmunkit ovat keskiössä, tarjoaa kulinaristisia elämyksiä. Turun kauppahalli esittelee ylpeänä paikallisia herkkuja, ja onkin oivallinen paikka sukeltaa alueen makumaailmaan.

Turun linna, Muumimaailma, Turun tuomiokirkko ja Bengtskärin majakka johtavat nähtävyyksien listausta, tarjoten kulttuuria ja aktiviteetteja moneen makuun. Majoituksesta huolehtii esimerkiksi kylpylähotelli Holiday Club Caribia, joka on varma valinta niin perheille kuin pariskunnillekin, jotka etsivät rentoutumista ja laatuaikaa.